U ovom broju iskoristili smo priliku progovoriti o temi koja „žulja“ nas u prometnoj izvršnoj službi – o mogućem ukidanju signalnog znaka „Polazak“. Možda se netko od onih koji će čitati taj osvrt sjeća pjesme „Glavo luda, sve se mijenja, šta će nama izmirenja… …I zavede me u bespuće, živjeti je nemoguće, nemoguće znaj!“ Taj netko vidovito je u stihovima progovorio o namjerama HŽI.

U aktualnom dijelu ovog broja prenijeli smo vijesti koju je objavila HINA: Odbor za promet i turizam Europskog parlamenta prihvatio je prijedloge o priključenju nekoliko trasa hrvatskih cesta i željeznica na transeuropske prometne mreže (TEN-T) čime se Hrvatskoj otvorila mogućnost korištenja 26 milijardi eura europskih sredstava iz Instrumenta za prometno povezivanje.

Tu je i tekst „Vodik je budućnost“ kroz koji smo zabilježili zaključke s Konferencije o vodiku koju je organizirala britanska ambasada u Zagrebu.

Nakon aktualnog dijela slijedi razgovor iz našeg serijala Poznata lica i željeznica s poznatom violončelisticom  Anom Rucner. Tu su, naravno i portreti kolege Darija Pavića prometnika vlakova u kolodvoru Škrljevo i kolegice Branke Husain, samostalne referentice za upravljanje stambenim fondom.

Cijeli broj možete prolistati/preuzeti OVDJE.