Piše nam dragi prijatelj iz Zemuna rečenice podrške nakon željezničke nesreće u Grčkoj, zamolbu, da kao sindikat učinimo sve da se što manje ovakvih stvari dešava. Naravno da je to i naša želja i poruka.

U ovom broju iskoristili smo priliku predstaviti Plan poslovanja HŽI za 2023. koji nema razloga biti tajnom, a još manje nepoznanicom. Najkraće, sve govori kako novaca neće biti n iza elementarno funkcioniranje, a kamo li za gradnju „renesanse“ željeznice o kojoj su govorili u Splitu na medijskoj predstavi pod nazivom „Budućnost željezničke infrastrukture u Dalmaciji“.  Da ta priča ne bi bila hrpa sladunjavih riječi i šupljih poruka pobrinuo se doc.  Luka Vukić koji je opisao stanje i ukazao na šansu koju grupica ljudi oduzima Dalmaciji.

Za znatiželjne ističemo kako smo pripremili naglaske iz pisma Sektora za promet MMPI glede potrebe zapošljavanja novih radnika.

Nakon ovog pisma slijedi razgovor iz našeg serijala Poznata lica i željeznica s glumcem Vidom Balogom. Tu su, naravno i portreti kolega Milan Fišter i kolegica Jelena Mesarić.

Cijeli broj možete prolistati/preuzeti OVDJE.