U ovom broju donosimo osvrt na sjednicu Saborskog odbora za promet koja je održana 30. studenoga 2022. od 11 sati u zgradi Hrvatskoga sabora na temu „Stanje sigurnosti na željezničko-cestovnim prijelazima i planirani investicijski projekti u željezničku infrastrukturu“. Poznate priče o željezničkom blagostanju koje nas čeka 2032. govorili su državni tajnik  Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova, HŽ Infrastrukture d.o.o., Agencije za sigurnost željezničkog prometa, Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu…

Naš majstor za razgovore s poznatim licima ovom prilikom podario nam je razgovor s akademikom, književnikom, književnim znanstvenikom i povjesničarom, sveučilišnim profesorom, prevoditeljem i scenaristom Pavlom Pavličićem. Ah, koliko se lijepih misli i suštine može pročitati na tim stranicama.

Iza naslova „Nedostaje mlađi kadar“ možete pročitati razgovor sa Zdravkom Markušem, brigadirom TK u HŽ Infri.

Donosimo i razgovor sa Ivanom Kunčićem prometnikom vlakova u kolodvoru Perković, jednim iz plejade mladih u Sektoru za promet.

Cijeli broj možete pogledati/pročitati  OVDJE.