Redovito se čudim da i nama, običnim smrtnicima, nije vijest kako je još jedan stari beskućnik na ulici umro od hladnoće, a da nam je vijest kako je vrijednost burze pala za dva boda ili što ovog jutra oblači Melanija…

Jednako tako, za određeni menadžment u HŽI  govoriti o izvršnim radnicima dopušteno je pod uvjetom da se to čini rijetko i na način koji je prihvatljiv u njihovim krugovima. Malo glume zaslađene prigodnim dobrim željama. Izvrsno; dapače, to pomaže smirivanju savjesti. Samo, ne smije se pretjerivati. Povrh svega, ne smije se poigravati dovodeći u pitanje sustav. Njihov sustav. Sustav koji je svrhovit kad oni ostvaruju svoje privatne interese. Jao onome tko upre prstom, tko kaže da je car gol, jao onome koji postavi makar i jedno pitanje o održivosti sadašnjega sustava. Jao onome tko postavi pitanje je li pravedno da razriješeni menadžment uživa jednake povlastice, a proizveo je štete u sustavu veće od ratnih razaranja.

Ovaj naš uvodnik ima skromnu namjeru, da radije otvara pitanja nego da pruža odgovore, u nadi da izravni upiti mogu svakoga potaknuti da se zapita o svijetu u kojemu živimo, o okruženju u kojem radimo i djelujemo,  njegovim pravilima. I na čemu bi se moglo raditi, konkretno, bez utopija i kojekakvih ideologija, kako bismo ga barem malo promijenili. Dakako, na bolje.

Kompletan broj možete pogledati/prelistati/preuzeti na: https://spvh.hr/wp-content/uploads/2019/01/NA-PERONU-br.-84.pdf