SIGURNOST NA RADNOM MJESTU  – TRAŽIMO

Poštovani članovi uprave HŽI,

koristimo priliku upozoriti Vas da se 11.  svibnja 2018. oko 5:40 sati u kolodvoru N. G. dogodio napad na  službujućeg prometnika vlakova J. L.  Nepoznati mlađi muškarac  zaletio se i snažno udario šakom u glavu kolegu J. L.  koji je nakon toga pao na pod. Dok je bio oboren na pod pretrpio je još nekoliko udaraca nogama. Nakon toga napadač je pobjegao. Policija je pronašla počinitelja temeljem video zapisa kamera na kiosku Tiska i obližnjeg kafića.

Službujući prometnik vlakova J. L.  obavio je liječnički pregled kojim je utvrđeno da je zadobio lakše povrede. Liječnici su zabilježili i akutnu reakciju na stres koji se javio kao intenzivna reakcija na ozbiljnu prijetnju sigurnosti ili fizičkom integritetu.

Kolega J. L.  je na bolovanju.

Nedvojbeno je da se ovakvi slučajevi ponavljaju jer izvršni radnici HŽ Infrastrukture d.o.o. nemaju dostatne uvjete za rad te predlažemo da:

  • u najskorije vrijeme poduzmete konkretne mjere u svrhu uspostave sustava sigurnosnih mjera i procedura koji bi radnicima jamčio odgovarajuću sigurnost,
  • osigurate protuprobojnu i protuprovalnu zaštitu svih službenih prostorija sukladno kategoriji probojnosti (stropova, zidova, prozora, vrata),
  • u dogovoru s MUP-om osigurati odgovarajući sustav obilazaka i intervencija.

Predlažemo da radniku iskažete zahvalnost za zaštitu imovine u primjerenom iznosu ne manjem od prosječne plaće isplaćene u prethodnom mjesecu u HŽ Infrastrukturi.

NA PERONU br.76