Pred nama je još jedna najava restrukturiranja željezničkog sektora. Tu informaciju prenijela nam je Uprava HŽI na sastanku koji smo zatražili zajedno s još tri sindikata koji djeluju u HŽI.

Sastanak je održan dana 5. veljače 2018. godine o čemu ste mogli čitati na našoj web stranici. Ukratko, predsjedniku Uprave ali i ostalim članovima samo što „bomboni“ nisu ispadali iz usta, pa smo između ostalog saznali sljedeće informacije:

  • Naše resorno ministarstvo formiralo je grupu za izradu pisma sektorske namjere (željeznički sektor) koje će obuhvatiti restrukturiranje cijelog željezničkog sektora u vlasništvu RH (HŽI, HŽ PP i HŽ Cargo)
  • Rok za dovršenje ovog pisma je kraj svibnja ili početak lipnja 2018.
  • Uprava je iskazala namjeru da se sa sindikatima sastane jednom mjesečno, a kasnije i češće ovisno o potrebnoj dinamici
  • Također, Uprava nas je uvjeravala kako restrukturiranje nema za cilj i svrhu smanjenje broja radnika, niti proglašenje viška radnika – cilj je isplanirati i provesti modernizaciju željezničkog sektora

Važno je napomenuti da je na istom sastanku dogovoreno da ćemo se o temi „privremena smanjenja zbog korištenja GO“ u Sektoru za promet razgovarati na posebnom sastanku koji će se dogoditi do kraja tjedna (do 12. veljače 2018.). Trebamo li uopće napominjati da se spomenuti sastanak nije dogodio niti Upravu iskazuje namjeru da će se dogoditi u skorije vrijeme…istovremeno „divljanje“ pojedinih voditelja zajedno s direktorom Sektora za promet se nastavlja – trenutno je na „tapeti“ PRJP Sjever.

Ako su neki „naivni k’o francuske sobarice“ na trenutak povjerovali u iskrene namjere i ove Uprave brzo će se razočarati…

I na koncu možda najvažnije što smo saznali na spomenutom sastanku – restrukturiranje vode državna tajnica za promet Nikolina Brnjac i naš stari poznanik Branimir Jerneić, bivši predsjednik Uprave HŽI, a sadašnji savjetnik naše ministra.

Kako je restrukturiranje vidio (a ne sumnjamo jednako vidi i danas) spomenuti gospodin možete vidjeti na fotografijama sa čuvenog skupa na RK na kojem nam je dotični pokušao prezentirati famoznu studiju provedenu od strane Infopulsa. Tada kao i danas direktor Sektora za promet bio je isti čovjek – Tihomir Španić.

I zato ljudi, glave skupa – u suprotnom ovaj dvojac će nam svima doći glave.

NA PERONU br.73