nobrainnopainKako ste već upoznati uprava HŽ Infre pokušava donijeti novi Pravilnik o organizaciji HŽ Infrastrukture d.o.o., kojim planiraju ukinuti više od 1000 radnih mjesta. Obijest i nemjerljiva bahatost krije se iza namjere da prije svega žele proglasiti višak radnika, a tek nakon toga traže eventualne uštede. Cilj najavljene racionalizacije koju predvodit trojka na čelu HŽ Infre dakle nije smanjenje troška, nego otkazi. Nikad nitko od njih nije rekao ništa drugo osim mi to moramo učiniti. To traži Vlada RH, a od njih MMF i WB. Otkazi željezničarima uvjet su za zadržavanje kreditnog i sličnih rejtinga.

Otkazi, pa smanjenje troška. Otkazi, pa smanjenje troška. Strahota u svakom pogledu. Ubij željezničare, željezničari su sve zlo u RH, treba ih zgaziti. Sve to poručuju nam kroz ovakav nakaradan Pravilnik o organizaciji utemeljen na sili, aroganciji, beskičmenjacima, neznanju i nestručnosti.

Metoda utvrđivanja viška provodi se još strašnijim načinom od onog krivotvorenja podataka koji su predstavljeni kroz tzv. studiju Info Pulsa. Ovdje nema ni studije, ni podataka, ni mikrosistematizacije, ni kriterija. NIČEGA. Samo nekoliko amoralnih tipova koji su proizveli Prijedlog Pravilnika o organizaciji koristeći poznatu stručnu metodu: OD OKA! Strahota.

Mi u Sindikatu prometnika vlakova Hrvatske mišljenja smo da racionalizacija poslovanja ne mora i ne smije početi otpuštanjem radnika, nego uštedama u poslovanju, kao i uštedama kroz promjene Kolektivnog ugovora. To smo izravno prenijeli (u nekoliko navrata) upravi HŽ Infre. Uštede su način očuvanja radnih mjesta, odnosno put da u ovakvom teškim vremenima nitko ne završi na cesti.

Kako bi vas što detaljnije upoznali s prijedlogom tog “novog” Pravilnika o organizaciji organizirali smo žurno niz sastanaka u našim podružnicama na  kojima ćemo vam podastrijeti detalje daljnjih aktivnosti u suradnji sa SIHŽ, SŽH i SHŽ.

Također, jasno želimo reći imena i prezimena svih onih koji su kroz ovaj Pravilnik radnike HŽ Infre vidjeli samo kao brojke, a ne kao ljude koji iza sebe imaju obitelj koju moraju uzdržavati i imena i prezimena tih koji su odgovorni za sudbinu ljudi za koje spremaju otkaze. Reći ćemo Vam ime svakog pojedinca koji nam je poznat koji je prodao dušu za „Judine škude“, tj. za obećano radno mjesto ili očuvanje radnog mjesta. Oni, lažući sve nas koji tražimo informaciju, trasiraju put donošenju ovog sramotnog Pravilnika. Prihvatili su se nečasnog i amoralnog i beskarakternog posla. To što rade pokrivaju riječima: naredba iz Zagreba. A u Zagrebu ekipa istih takvih.

Ponavljamo još jednom: Ovdje nema ni studije, ni podataka, ni mikrosistematizacije, ni kriterija. NIČEGA. Samo nekoliko amoralnih tipova koji su proizveli Prijedlog Pravilnika o organizaciji koristeći poznatu stručnu metodu: OD OKA! Strahota.

Zbog kratkoće vremena nismo u mogućnosti biti u svim centrima. Konkretne i potpune informacije možete dobiti i kod predsjednika podružnica SPVH koji su o svemu informirani.

Dajemo raspored zbivanja:

25. travnja  u 11:30 sati u kolodvoru Našice
25. travnja u 14:00 sati u kolodvoru Osijek – školska prostorija
25. travnja u 11:00 sati u kolodvoru Šibenik
27. travnja u 09:00 sati u kolodvoru Slavonski Brod – školska prostorija
27. travnja u 12:00 sati u kolodvoru Vinkovci – školska prostorija

27. travnja u 10:00 sati u kolodvoru Gospić

27. travnja u 10:00 sati u kolodvoru Ogulin
28. travnja u 08:00 sati u kolodvoru Koprivnica – školska prostorija
28. travnja u 11:00 sati u kolodvoru Varaždin – školska prostorija

28. travnja u 10:00 sati u kolodvoru Perković

28. travnja u 13:00 sati u kolodvoru Zadar
30. travnja u 08:00 sati u kolodvoru Karlovac – školska prostorija,

30. travnja u 8:00 sati u Zagreb GK – prostorije SPVH
30. travnja u 11:00 sati u kolodvoru Zagreb RK – školska prostorija
30. travnja u 14:00 sati u kolodvoru Kutina – školska prostorija
30. travnja u 11:00 sati u kolodvoru Rijeka – školska prostorija

30. travnja u 10:00 sati u kolodvoru Knin – školska prostorija.

Očekujemo aktivno uključivanje svakog radnika HŽ Infrastrukture za spas svakog radnog mjesta odnosno da se solidarno odupremo najavljenom drakonskom otpuštanju radnika.