grga  web

Kako stvari stoje i dalje će se ukidati vlakovi jer nema putnika a željeznički promet će sve dublje i dublje tonuti…
Uz muku oko smanjenja broja radnika događa nam se i smanjenje broja vlakova. Naime, HŽ Putnički prijevoz unatoč svojoj osnovnoj zadaći da prevozi putnike u prvom koraku pokazuje da mu to i nije namjera. Bavi se otkazivanjem vlakova. Rekoše nam razlog – nedostatak putnika. Takvu neodmjerenu glupost nude kao pokriće svog nerada, kao da se putnici sami pronalaze i kao da im se broj sam od sebe povećava. Kao da će išta riješiti smanjenjem broja vlakova. Strašno. Zapanjujuće strašno kud nas se i kako nas se sve vodi i upravlja. Od nove uprave HŽ Putničkog prijevoza očekivali smo proaktivni nastup na tržištu i borbu za svakog putnika a ne odluku da u skupo uređenim uredima čekaju da ih netko moli za prijevoz…

Dobiše od države za subvencije 360 milijuna, planiraju očito ubrati nešto od naplate prijevoznih karata (koliko-toliko) i to je to. Brigo moja prijeđi na drugoga. Čudi nas uprava HŽ Putničkog prijevoza koja takvo funkcioniranje prihvaća. Više smo očekivali od ove promjene, puuunooo viiišeee.

Za ovakvu promjenu ne treba nam uopće HŽ Putnički prijevoz. Objavimo vozni red i nek tandrču vlakovi tamo-amo, bilo kako. Deviza je tko se preveze-preveze. A sve sami menadžeri do menadžera s plaćama debelo iznad 10.000,00 kuna.

Katastrofa!