okoHŽ HRVATSKE ŽELJEZNICE Holding d.o.o.

Skupština

HŽ Infrastruktura d.o.o.

Nadzorni odbor, Uprava

Poštovani,

ja kao izabrani predstavnik radnika u NO HŽ Infrastrukture d.o.o. izražavam javno protivljenje imenovanjima na rukovodeće pozicije bivših koji su dugi niz godina bili dobri svim političkim opcijama, pa su tako  Hrvatske željeznice dovodili u sve lošiju i lošiju poziciju. Niti su znali kod vladajućih struktura prikazati značaj željeznice u Hrvatskoj, niti su znali održati barem postojeće stanje kvalitete i sigurnosni, niti su znali približiti se korisnicima prijevoza od kojih bi trebali i živjeti i zbog kojih smo osnovani. Pokazali su i dokazali nesposobnost.

Ponovnim imenovanjem tih koji su pokazali i dokazali nesposobnost željeznica i mi željezničari plaćamo previsoku cijenu za krizu koju nismo prouzročili. Protiv sam da bilo tko uživa benefite imenovanja koji nisu posljedica ni znanja, ni sposobnosti.

Ako već imate obavezu zbrinjavanja „zaslužnih“ kadrova dajte ima sve povlastice samo ne i odgovorna rukovodeća mjesta jer je cijena previsoka. Njihovim imenovanjima samo ubrzavate uništavanje željeznica. Kriza ne smije biti izgovor za uništavanje željeznice!

Isto protivljenje prenijeli su mi i neki čelnici sindikata koji djeluju u HŽ Infrastrukturi d.o.o.

Marko Gašpar, član NO HŽ Infrastrukture d.o.o.

 

Napomena: pismo je dostavljeno Vladi RH i medijima