sporazumPredsjednik uprave Željeznica Federacije BiH (ŽFBiH) Nedžad Osmanagić, predsjednik uprave Rail Cargo Austria AG Gruppe (RCA) Erik Regter i direktor Express-Interfracht Austrija Zoltan Potvorszki potpisali su 02. ožujka 2012.  u Sarajevu pismo namjere radi uspostave suradnje između ovih kompanija. Predmet sporazuma je unapređivanje i razvoj transporta robe željeznicom, posebno na koridoru 5-C, od Luke Ploče prema srednjoj Evropi”, kazao je tom prigodom Osmanagić. Dodao je da se mora intenzivirati i povećati obim prijevoza robe na Vc koridoru i napraviti dobra konekcija na glavne prometne koridore, prije svega na koridor X.

Povećanje obima prijevoza moglo bi se ostvariti kroz stvaranje konkurentnih uvjeta za preusmjerenje roba iz luke Konstanca na luku Ploče što predstavlja veliki potencijal posebno u robnoj grupi žitarica, uglja i ruda…

Bili smo prisutni kod ovog potpisivanja želeći se neposredno uvjeriti kako se i kamo se vodi kompanija koja traži način opstanka na željezničkom tržištu. Kompletne izjave dvaju predsjednika uprava su u našem videu.