damir domitrovic webU posljednji nekoliko godina u teškim željezničkim nesrećama na prugama HŽ-a, zauvijek smo izgubili trojicu naših kolega. Oni koji su preživjeli brojne nesreće žive s teškim posljedicama tih događaja. Često napušteni, prepušteni sami sebi, kao što su i obitelji smrtno stradalih…

Treba naglasiti da su sve ove tragične nesreće posljedice sustavnoga zanemarivanja željezničkoga sustava, kadrovske zapuštenosti, nestručnoga i nekompetentnog upravljanja onih koje su kadrovirale razne organizacije ili pojedinci zbog vlastitih uskogrudnih interesa, a da i sami o željezničkom sustavu ne znaju ništa.

Odgovorni se ne osjećaju odgovornim, oni imaju izgovore…

Danas kada nas zauvijek napušta naš Damir, nemoćni smo od tuge, gorčina utrobu izjeda i bijes istovremeno, bijes zbog izgovora koji ste sad izmislili.

MINISTRE, DIREKTORI, NIJE SE DOGODIO ODRON NIKAKVOG KAMENJA, NEGO SRUŠIO SE POTPORNI ZID ISPRED PORTALA TUNELA!

Potporni zidovi su infrastrukturni objekti, kao i svi drugi objekti uz prugu i na pruzi. Te objekte treba pregledavati i održavati, prevenirati nesreće sustavima dojave i upozorenja.

Ostavite na trenutak svoje automobile sa zatamnjenim staklima i provezite se modernim prugama Europe. Ma, dovoljno je da odete u susjednu Sloveniju i vidjeti će te sustav dojavljivača odrona, koji je vrlo jeftin i efikasan, a koji je spriječio desetine nesreća.

Izmišljate izgovore da bi sačuvali vaše fotelje. Izgovorima nažalost ne možete sačuvati i naše živote. Što je vama važnije?

Izmišljate izgovore da ne morate vraćati mandate. Nama vaši mandati ne trebaju, zadržite ih zauvijek, kao i fotelje…  VRATITE NAM NAŠE PRIJATELJE!!!

Damire, druže, ti ostavio si nas u dubini mračnoga i vlažnoga tunela od čije mračne utrobe svi smo zazirali. Molimo Boga da ti pokaže Svjetlost Vječnu i da te za sva tvoja dobra dijela nagradi Vječnim Životom.

“…tamo ne postoji put

koji vodi do sreće;

tamo je sreća put…”

Iskrena sućut obitelji, prijateljima, kolegama, svima koji su ga poštovali!

Tvoje kolege

izvor: zeljeznice.net/forum

 

Ove riječi sućuti  i mi jednako živimo i osjećamo.

Posljednji ispraćaj kolege Damira Domitrovića bit će u ponedjeljak,  11. travnja 2011. na groblju Kozala, Rijeka, s početkom u 10 sati.

BUS br. 4 vozi od riječkog željezničkog kolodvora do Kozale (izaći kod crkve na Kozali).

Također, poseban bus za Rijeku, tj. za Kozalu vozi i iz Zagreba. Molimo, javite nam se ukoliko imate namjeru koristiti ga.