palac-dolje_webZbog svih onih dragih posjetitelja naše stranice koji ne gledaju i ne čitaju druge na stranicama dragog nam sindikata objavljen je tekst koji biranim riječima širi bratsku ljubav prema SPVH-u, a napose prema meni (A. Iličiću):

U ovim zanimljivim vremenima bilo bi normalno da se sindikati ujedine u svojim stavovima, da zajedno naprave maksimalno za svoje članove.  Ali očito pojedincima nije u interesu zajednički rad, zajednički nastup, zajednička nastojanja da se ostvari najbolje za radnike. Postavlja se pitanje kome je nesloga sindikata u interesu?

Iako nemamo praksu odgovarati na neutemeljene provokacije na koje gledamo kao na trenutno mentalno stanje pojedinca ovoga puta morat ćemo napraviti iznimku. Doista je nejasno čime je bio izazvan autor teksta na stranicama SPVH: „Otkrili toplu vodu“.  Nejasno je od kuda izvire tolika mržnja i netrpeljivost. A posebno začuđuje reakcija na naš uspjeh koji će većini radnika donijeti financijsku korist, koja im u ovim vremenima itekako treba.

Pa da pokušamo „vodoinstalateru“ pojasniti nekoliko detalja:

– Ustav Republike Hrvatske svakom građaninu jamči pravo na rad, pa opet ima preko tristo tisuća nezaposlenih.
– zakoni Republike Hrvatske nalažu isplatu plaće za izvršeni rad, pa ipak, toliki radnici mjesecima ne primaju plaću.

Jednostavno kod nas samo propisano pravo nije uvijek garancija da ćemo ga ostvariti. To bi svi mi već trebali znati. A posebice bi to trebali znati mi kojima je glavna uloga zaštita radničkih prava i prije svega nastojanje da svaki od radnika ostvari svoja prava. U tom radu nema mjesta za sram i sakrivanje propusta pod tepih u stilu „ pa kad je bilo do sada neka i dalje bude tako“.

Iskreno se nadamo da su prošla vremena pustih obećanja za čije neispunjenje je kriv netko drugi. Nadamo se da će se konačno početi cijeniti ostvareni rezultati, rezultati koji će svima nama donijeti samo bolje. Iskreno se nadamo.

I na kraju ovog reagiranja pozivamo bijesnog vodoinstalatera da pronađe ventil tople ili hladne vode iz kojeg će iscuriti barem nešto novca na račune naših radnika. Nećemo vikati na njega, skinut ćemo mu kapu do poda i čestitati.

Tekst je prenesen bez promjena sa http://www.szh.hr

Naš komentar? Moj komentar? Tek, pozdrav autoru. Ni crveniti se nemoj, jer i to bi bilo lažno.