Idi smireno kroz buku i užurbanost i sjeti se mira koji se može naći u tišini. Koliko je moguće, budi u dobrim odnosima sa svim ljudima. Govori svoju istinu smireno i jasno, slušaj druge, čak i glupe i neuke, i oni imaju svoju priču. Izbjegavaj bučne i agresivne osobe, one su teret duhu.

Ako uspoređuješ sebe s drugima, možeš postati ogorčen ili ponosan jer uvijek će biti i većih i manjih od tebe. Raduj se svojim postignućima, kao i svojim planovima. Održi zanos za svoj vlastiti poziv, ma koliko on skroman bio, to je pravo blago u promjenjivim vremenima. Budi obazriv u svojim poslovima jer svijet je pun prijevara, ali neka te to ne ometa da vidiš vrline i koliko ih ima.

Mnogi ljudi teže za visokim idealima i svud je život pun junaštva. Budi ono što jesi (budi svoj), pogotovo nemoj glumiti ljubav i nemoj biti ciničan prema njoj jer usprkos svoj ogorčenosti i razočarenjima, ona je vječna. Spokojno primi iskustvo godina, skladno napuštajući stvari iz mladosti.

Gaji duhovnu snagu da te štiti od iznenadne nesreće. Nemoj sam sebe žalostiti izmišljanjima, mnoga strahovanja nastaju od umora i usamljenosti. Osim održavanja samodiscipline, budi blag prema sebi.
Ti si dijete svemira ništa manje nego što su to drveća i zvijezde. Imaš pravo da budeš ovdje. I bilo ti to jasno ili ne, nema sumnje da se svemir razvija kao što bi i trebao.

Dakle, budi u miru s Bogom, ma kako Ga zamišljaš i bez obzira kakav ti je posao i kakve aspiracije u bučnom komešanju života imaš. Zadrži mir u svojoj duši. Pored sve prljavštine i jadikovanja, ovo je divan svijet.

Budi pažljiv!

Uz ovaj tekst pronađen u staroj crkvi sv. Pavla u Baltimoreu iz 1692. godine donosimo naš prigodni video s božićnom i novogodišnjom čestitkom članova predsjedništva SPVH, te božićnom i novogodišnjom čestitkom predsjednika uprave HŽ Holdinga i HŽ Carga Zlatka Rogožara i predsjednika uprave HŽ Infre Branimira Jerneića.

Sindikat prometnika vlakova Hrvatske želi svojim članicama i članovima, kao i posjetiteljima naše internet stranice čestit i blagoslovljen Božić, te sretnu i uspješnu Novu 2011. godinu: