Najlakše je govoriti i obećati ono što je ljudima milo za čuti, ali samo ono što je dobro bez sagledavanja svih činjenica. A na kraju kada se gleda rezultat i uspjeh za sve što je dobro ponovo pojedinci sebi pripisuju zasluge a za sve ono što je loše krivi su drugi.

Kolektivni pregovori uvijek se temelje na prijedlozima i argumentima za koje· se smatra da će prije svega povećati prava radnika, da neće ugroziti postojeća prava radnika i da su prijedlozi ostvarivi. Od nas koji nosimo odgovornost, koji pregovaramo očekuje se maksimalni uspjeh a ne pusta obećanja i torbarenje, korištenje pregovora za sakupljanje sitnih bodova. Posebno je opasno kada se pregovori koriste za razdor među radnicima, prikazujući jedne kao lopove, nepotrebne i manje vrijedne i to isključivo zahvaljujući razmišljanju jedne osobe u SPVH.

Danas kada je vidljivo da poslodavac na svakom koraku želi napraviti uštedu ne birajući načine, jedini izlaz je da se držimo zajedno, da se zajedno borimo za svoja prava. Zajednički ne znači da postoje više ili manje vrijedni radnici, zajedno znači uvažavanje, solidarnost, razumijevanje i prije svega· spremnost slušanja svih prijedloga i argumenata.

Postoji dovoljno prostora da se ostvare sva prva o kojima govorimo· bez da se diraju sadašnja prava utvrđena u kolektivnom ugovoru.

Uz gornje doslovno citirane rečenice sa Internet stranice uvaženih kolegica i kolega pridružen je zajednički prijedlog Aneksa VI. Koliko je ta njihova priča (SŽH, SIHŽ, SHŽ)· šuplja, podmetačka i žalosna govore brojevi u donjoj tablici:

Brojevi, isto kao i matematika, su egzaktni i neumoljivi. Jasni i nedvosmisleni. Preočito je tko ne govori istinu i tko predlaže bez činjenica. Wink