RADNICIMA HŽ INFRASTRUKTURE

Zbog sustavnog nepoduzimanja svih zakonskih obveza u cilju osiguravanja pravovremene i cjelovite nabavke zaštitne odjeće i opreme za radnike HŽ Infrastrukture d.o.o. sindikati s pravom na kolektivno pregovaranje u našem društvu pokreću nove zajedničke akcije.

Radnicima našeg društva dosta je obećanja, recesijskih opravdanja i drugih razno raznih tumačenja koja pokazuju nespremnost uprave društva da se vrlo ozbiljno uhvate  s rješavanjem ove problematike koja je alarmantna.

 

Poslodavac je dužan osigurati odvijanje procesa rada na način kojim se osigurava sigurnost na radu i zaštita zdravlja radnika. Posljedica nepravovremenog osiguravanja radnika sa zaštitnom odjećom i obućom je i sve veći broj ozljeda na radu.

 

Ovi sindikati do sada su pokrenuli aktivnosti prema Vladi RH i prema Državnom inspektoratu Republike Hrvatske s namjerom da se o ovom problemu izvijeste i ta tijela i očekujemo njihovu promptnu reakciju.

Podsjećamo da smo prethodno obavještavali inspektore zaštite na radu koji se izdali rješenja kojim su utvrđene odgovorne osobe. Plaćene su i kazne, no ništa se ne mijenja.

 

Neisporuka službene i zaštitne odjeće i obuće dovodi i do ugrožavanja  sigurnosti željezničkog prometa.

 

Kako se vremenski uvjeti svakim danom pogoršavaju, a radnici su bez zaštitne odjeće i obuće više se takvo stanje ne može tolerirati.

 

O hodogramu akcija biti ćete obaviješteni putem vaših sindikalnih  povjerenika u podružnicama.

Dopis u .jpeg-u:

prosvjed oglasne ploce 27 10 2010 web