Sredinom svibnja započeli smo sa rubrikom „Što je dobro znati” i objavili desetak priloga o upravljanju, planiranju, kritici, troškovima i uštedama, poslovnim načelima, znanju i neznanju….

U pripremi su teme o mrežama (i prometnim mrežama) o krizi, o bogatstvu i blagostanju, siromaštvu….

Zašto to pišemo i kakve veze ima isplata i visina božićnice sa planiranjem, prometnom mrežom, poslovnim načelima……

Zadaća sindikata, pa tako i SPVH je da štiti interese članova. To prvenstveno podrazumijeva uvjete rada i naravno kako bi rekli ekonomisti adekvatno učešće u raspodjeli. Plaće, prijevoz na posao, dar za djecu, regres za godišnji, božićnicu…

Rukovodstvo SPVH čvrsto stoji i brani interese članstva. Nebrojeno sastanaka, često ne baš ugodnih održano je sa upravom, ministrom, predstavnicima poslodavaca, članovima Vlade RH…. Borili smo se za svoj dio „kolača” i u pravilu nam se udovoljavalo.

„Tajna” božićnice (ne samo u HŽ-u, već u cijelom „državnom” sektoru) sadržavala je ustrajnost „žicanja” para poreznih obveznika. „Tajnu” božićnice i ne samo božićnice, i plaće i regresa… vidjeli smo isključivo u raspodjeli.

Ekonomija stvari gleda malo drugačije. Ekonomija kaže: ako želiš nešto raspodijeliti moraš prvo stvoriti. Moraš prvo raditi. Kako radiš – kako siješ tako i žanješ.

Po ekonomskim zakonima „tajna” božićnice, regresa, plaće…. počinje s obvezama, odgovornostima, načelima, znanjem, radom… a završava sa efikasnim poslovnim sustavom i konkurentnošću.

Eto, to je glavni razlog što smo otvorili rubriku „Što je dobro znati”: da nas podsjeti da našu božićnicu stvaramo sami svojim radom, znanjem i zalaganje. Da nam visina božićnice ovisi o kvalitetnom planu, stručnim članovima uprave, načelima rada, znanja i odgovornosti, ukratko o svima nama. Kako ćemo raditi takva će nam biti i božićnica.

A uloga sindikata nisu samo interesi članstva, sindikat se mora boriti i zalagati za cijeli poslovni sustav (u ovom slučaju HŽ). Efikasan HŽ je zalog naše budućnosti, naših „božićnica”.