Home Vijesti Izrijekom protiv


 

 

Sindikat prometnika vlakova Hrvatske

 

Trnjanska cesta 11f

Zagreb, 10000

tel.:  00385 1 378 31 71

fax.: 00385 1 457 60 07

e-mail: spvh@zg.t-com.hr

OIB: 85555259238

žiro-račun: 2360000-1101367698

 


Izrijekom protiv PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 27 Studeni 2016 08:16

big-shoes_webIako su se stekli uvjeti da se u novi kolektivni ugovor ugrade odredbe o beneficiranom stažu radnika prometnih poslova sukladne Zakonu o stažu osiguranja s povećanim trajanjem to se nije dogodilo zbog suradnje sindikalnih dobrotvora i direktora prometnih poslova koji je izrijekom bio za ostanak dosadašnje nepravde, bez upisivanja u ku. Treba li napominjati da je tijekom kolektivnih pregovora na tu temu prijetio da će poduzimati korake da očuva priznavanje beneficiranog staža u obliku zbog kojeg i trpimo nepravdu? Što će mu ili kakvo je to znanje ili ima li nekog znanja na koje se voli pozivati kad upire da se nepravda koja se nanosi radnicima kojima rukovodi i koju može pomoći ispraviti sprječava da se ispravi?
SPVH je tražio da se u kolektivni ugovor ugradi odredba iz Zakona koji regulira to pitanje:
Pod postavnicom se podrazumijeva poseban objekt ili dio objekta za smještaj logike signalno-sigurnosnog uređaja stanice i signalno-komandnog stola putem kojega prometnici vlakova na postavnici reguliraju kretanje vlakova i manevarsku vožnju.
Svakih 12 mjeseci provedenih na radnom mjestu prometnik vlakova na postavnici računa se u staž osiguranja kao 16 mjeseci.
Prema našem prijedlogu u prilog KU upisali bi se svi kolodvori u kojima prometnik vlakova putem komandnog stola regulira promet vlakova i manevarske vožnje.

 
 

U SJEĆANJE

kreso vukovar 2008

Čovjek  može postići  svašta  u životu:  karijeru, osvojiti  medalje, ugrabiti moć,  zaraditi novce, sagraditi kuće,  imati puno djece…

Ipak, najviše što možemo postati,  biti,  je  ecce  homo… biti čovjek. To je bio Krešo. Jednostavno.  I zato  kada se budemo sjećali Kreše sjećat  ćemo se Čovjeka.

Ecce homo,  ecce  Krešo!