Početna Brošura (PDF) Smještaj Izleti / Sport Foto galerija Video galerija Vozni red trajekta Trajekt - cijenik Vozni red - bus Ponuda Kontakt

NACIONALNI PARKOVI

U suradnji s turističkim agencijama koje organiziraju izlete u predjele bogate florom i faunom, posjetite nacionalne parkove Krka i Kornati te park prirode Telašćicu. Ovdje Vas čekaju upečatljiva iskustva u čistoj nedirnutoj okolici u arhipelagu otoka sa tradicijom i poviješću koja datira iz davnih vremena. Ne žurite! Uživajte u jedinstvenim otocima, gostoljubivom narodu, tradicionalnoj odjeći, pjesmi i plesu. Uživajte u mirisu lavandinih polja, u ljepoti starih čvornatih maslina, u strogoj jednostavnosti vinograda, odličnoj kuhinji i lokalnim vinima.


NP "Kornati"

Kornati, obitelj od stotinjak otoka, školja i hridi, prostor je neizrecive ljepote što vibrira snagom iskona. Škrta veličanstvenost otočnih struktura i tirkizna modrina mora čine ove otoke mjestom sabranosti i smiraja. Stoljetni trud naraštaja težaka, stočara i ribara s otoka Murtera danas je vidljiv tek u pravilnim rasterima suhozida, rijetkim komadićima plodne zemlje i skromnim kamenim nastambama. Zaštićen kao nacionalni park, Kornati su kamenita oaza u kojoj tragači za krasotama u divljem krajoliku nalaze blagotvornu osmu i nepatvorenu ideju Mediterana.


NP "Krka"

Rijeka Krka u svom kratkom toku prema moru probija se kroz duboke kanjone nad kojima stražare nijemi ostaci srednjovjekovnih gradova-utvrda. Na tom putu Krka stvara brojne kaskade i slapove od kojih je najpoznatiji Skradinski buk, najviša sadrena barijera u Europi visoka 46 m. Tu je i središte Nacionalnog parka Krka, po bogatstvu i posebnostima endemskih biljnih i životinjskih zajednica jednog od najvrjednijih eko sustava u Europi. Ne postoji rijeka slična Krki. Ona je jedna od najljepših i najneobičnijih, ali i najzagonetnijih europskih rijeka.NP "Paklenica"

Paklenica je zajednički naziv za dvije kanjonske doline (Velika i Mala Paklenica) s liticama visokim i 400m, koje se okomito na smjer pružanja planine, usjecaju od mora do pod najviše vrhove. Na dodiru mora i planine, u okomito urezanim i dubokim kanjonima podgorske doline koja prati glavni greben Velebita, obilje je zanimljivih i nesvakidašnjih prirodnih pojava. Iskonska priroda pobuđuje znatiželju ljudi i nadahnjuje posjetitelje. NP Paklenica najpoznatiji je alpinistički centar poznat i izvan granica Hrvatske.