blsBLS je skraćenica od – (Bern-Lötschberger-Simplon). To su privatne željeznice normalnog kolosijeka koje raspolažu sa 449 km pruge, maksimalnog nagiba 37 ‰, čiji je najveći dioničar bernski kanton. Zanimljivo je spomenuti dva tunela Lötschberger koji su iznimno važni u alpskom tranzitu. Tunel korz koji smo se vozili vlakom dug je 14,6 km i novi tunel koji je dug 34,5 km na pruzi Spiez-Visp-Brig.

Putovanje u upravljačnici vlaka omogućila su mi dvojica zaljubljenika u nogomet, oba su nogometni suci, jedan od njih je strojovođa ovog vlaka, a drugi je moj nećak. Svatko tko želi može aplicirati i doživjeti ljepote ovog kraja iz upravljačnice BLS-og vlaka  „Rabe 535 Lötschberger“ uz cijenu od 830 EUR-a za dvije osobe  gdje je uključeno:

–        pratnja stručne osobe

–        prsluk „ BLS-a“ kao suvenir i

–        dokumentacija.

Vlak kojim smo putovali prometuje na relaciji Bern-Thun-Spiez-Brig (pogranični kolodvor BLS/FS) pod brojem RE-3279. Najveću brzinu postiže na relaciji Bern – Thun od 160 km/h, a kroz tunel Lötschberger vozi brzinom od 125 km/h. Pruga je dvokolosječna i elektrificirana je naponom 15 kV DC 16 2/3 Hz. Oba kolosijeka su banalizirana i nema niti jednog cestovnog prijelaza jer su sva križanja izvedena izvan nivoa. Na 90% mreže željeznički pruga u Švicarskoj upravljanje prometom je daljinsko i na ovoj pruzi od Spieza do Briga upravlja se iz Spieza. Vozni red i druga priopćenja važna za prometovanje vlaka su digitalizirana. Zanimljivo je spomenuti da je ova pruga opremljena signalizacijom koja omogućava da nema bespotrebnih zaustavljanja u stajalištima. Naime,  potreba za stajanjem vlaka  signalizirana se s dvije bijelo mliječno trepćuće svjetlosti. Prelasci s pravilnog na nepravilni kolosijek i obrnuto na otvorenoj pruzi  predsignalizirani su  jednom trepćućom ljubičastom svjetlošću. Ovi prelasci omogućuju  redovita održavanja, pregled pruge (ophodnja) i prometovanje tkz. „SIM ZUG-a“, a sve u cilju da se maksimalno iskoristi propusna i prijevozna moć pruge.

Između Kanderstega (Kanderštega) i Goppensteina(Gopenštajna) svakih 15 min, a u špicama svaki 7,5 min prometuju auto vlakovi, tako da ih se dnevno pokrene oko 100, a kapacitet je 180 auto vlakova. Vrijeme putovanja od/do terminala je 15 min.

Zbog snažnog rasta teretnog prometa izgrađen je novi tunel Lötschberger dug 34,6 km na novoj trasi željezničke pruge od Spieza preko Vispa (Višpa) do Briga kojim je skraćeno putovanje Spiez-Brig za 30%. Danas je ovo najmoderniji i najsigurniji željeznički tunel u svijetu u kojem  neki vlakovi prometuju brzinom od 250 km/h, sa sustavom osiguranja ETCS-2 razine, koji ne koristi optičke signale, već digitalnu radio mrežu GSM-R.

Kada ovo sve vidite. kad vidite lakoću kojom sve funkcionira, oduševite se i poželite da se tako nešto dogodi i nama. Zahvaljujem se strojovođi ovog vlaka i svom nećaku koji su mi omogućili jedno lijepo i nezaboravno druženje uz prekrasan krajolik.

Tekst napisao i video snimio i montirao: Marko Bekić

Uživajte!